Beeball bij de Tex Town Tigers

Beeball

Beeball is de voorloper van het echte honk- en softbal. Beeball is ontwikkeld om de allerjongste spelers en speelsters op een leuke en speelse manier te laten kennismaken met de honk- en softbalsport. Het is een stoer, flitsend en leuk spel waarbij beweging, teamgeest en sportiviteit voorop staan. Door kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig in het spel betrokken en zijn zij volop in beweging. Door het spelen van Beeball raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze worden de kinderen de spelprincipes geleerd van honkbal en softbal. Beeball kan bij Tex Town Tigers gespeeld worden door kinderen in de leeftijd vanaf vier jaar tot maximaal tien jaar.

Rookie League en Major League

Bij de Tex Town Tigers zijn er net als bij veel andere honk-en softbalverenigingen twee Beeball-afdelingen: de Rookie-League en de Major League. Teams in de eerste categorie spelen op het veld met twee honken en een thuisplaat, het zgn. beeballveld. Teams in de tweede categorie spelen op een pupillenveld.

Velden

Beeball wordt gespeeld op een aangepast veld, een beeballveld bestaat uit twee honken en een thuisplaat. Door de enorme groei van het aantal beeballers bij de Tex Town Tigers hebben we sinds begin 2016 zelfs 2 officiele beeballvelden. Daarnaast hebben we meerdere velden die we ook als beeballveld kunnen inrichten. Mede daardoor kunnen we ieder jaar weer het succesvolle Beeball Scholen toernooi houden.

Activiteiten:

Ieder jaar houden we net voor het begin van het seizoen een Jeug(Indoor)toernooi voor alle Beeballers. We nodigen andere verenigingen uit om mee te doen en zo kunnen de kinderen na de wintertrainingen laten zien wat ze allemaal geleerd hebben. 

Verder organiseren we door het jaar heen allerlei leuke activiteiten. Zo gaan we eieren zoeken met pasen, houden we een familiedag waar we wedstrijdjes tegen de papa's en mama's spelen en nog veel meer. 

Proeflessen:

Je hoeft niet gelijk lid te worden om kennis te maken met beeball. Je mag eerst 6 keer meetrainen! Zo leer je de sport, trainers en de andere kinderen vast kennen. Wij denken dat je het leuk zult vinden! Daarna kun je je inschrijven als lid. 

Meer weten?

Klik HIER voor het downloaden van een brochure met een korte uitleg over de spelregels.

Trainingstijden:

BB Rookies

Vanaf dinsdag 14 november 2017 trainen we binnen (indoortraining). Iedere dinsdag van 17:30 tot 18:30!

Rond medio maart 2018 gaan we weer buiten trainen op onze eigen locatie.

BB Majors

Vanaf maandag 13 november 2017 trainen we binnen (indoortraining). Iedere maandag van 17:30 tot 18:30!

Rond medio maart 2018 gaan we weer buiten trainen op onze eigen locatie.

Wil je meer weten ? Stuur dan een e-mail naar secretaris@textowntigers.nl